2010-09-22 14:43:50• hírek • Szatmar.ro

Változhat a Transurban bérlete

Az elmúlt napokban 3 diák szülei is panaszt tettek a Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, a Transurban bérleteinek a kibocsájtási körülményei miatt.

Felháborodva fogadták a tényt három diák szülei, hogy a havi bérletet gyermekeik számára csupán hónap eleji dátumozással vásárolhatják meg. A tanulók szeptember 15-éig nem vették igénybe a tömegközlekedési szolgáltatásokat, így a szülők nem értettek egyet azzal, hogy visszamenőleg is kifizessék ezt. A jelenlegi szabály szerint a Transurban a hónap első napjától az utolsóig bocsátja ki az utazásra feljogosító iratot, függetlenül attól, hogy az igénylőnek milyen dátumtól van szüksége erre. Ez természetesen azt jelenti, hogy fölöslegesen kell kifizetnie valamit, amit nem is igényelt.

A logikus eljárást nélkülözve Szatmárnémetiben egyelőre ez a szabály van hatályban, míg nagyobb városokban, illetve külföldön az igénylők azt a periódust fizetik ki, amelyet valóban használnak.

Molnár Csaba, a Transurban vezetője portálunknak elmondta, a döntést a helyi tanács alkotta, így megváltoztatnia is neki kell és neki áll módjában. A következő tanácsülésen vitára bocsájtják az ügyet és remélhetőleg ésszerű megoldás fog születni.

Jelenleg kétféle bérletből választhatnak a szatmáriak. Létezik az egész hónapos, ami a hónap első napjától az utolsóig jogosítja fel tulajdonosát bármely vonal igénybevételére, ennek ára a felnőttek számára 65 lej, míg a diákoknak 33 lej, és létezik egy 15 napos bérlet, amely mindenki számára 33 lejbe kerül.

A 15 napra szóló esetében egyébként megválasztható az igénybevétel periódusa, az utolsó felhasználható nap azonban nem lépheti túl a hónap utolsó napját.

Amint Molnár elmondta, havonta hozzávetőleg 2000 felnőtt- és 1600 diákbérletet állítanak ki az illetékesek, ugyanakkor hozzávetőleg 280-290 bliccelők is megbüntetnek.

Az ellenőrök eddig százalékot is kaptak a teljesítményük után, az utóbbi periódusban azonban ettől elestek, így maradt a stabil jövedelmük.


Változhatnak a Transurban bérletei
Változhatnak a Transurban bérletei


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: